Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Permanente make-up Assen

Hairstroke en Ombre techniek voor uw wenkbrauwen en Eyeliners bij Pure Beautycare Drenthe: Permanente make-up Assen

Permanente make-up Assen is de oplossing. Wil je geen werk meer hebben van je wenkbrauwen of  vind je het tekenen van een eyeliner lastig? Dan is dit ook de ideale oplossing voor jou!

Pmu is een make-up techniek waardoor je je wenkbrauwen en eyeliners altijd op en top in orde hebt. Of je nu in de sauna bent, wilt zwemmen of snel last van traanogen hebt. De door ons aangebrachte permanente make-up blijft deze oorzaken de baas.

Als u het woord “permanent” hoort is dat voor misschien toch een drempel om langs te komen.

Vandaar dat wij hier stap voor stap uitleggen wat deze behandeling inhoudt en hoe wij te werk gaan.

Stap 1: Intake / adviesgesprek voor Permanente make-up Assen

Wanneer jij ook nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van Permanente make-up Assen. Neem dan contact op met Pure Beautycare. Je kunt ons bellen en dan bespreken wij samen met jou de mogelijkheden.

Wij luisteren tijdens dit gesprek nauwkeurig naar jouw wensen en stellen zo een persoonlijk behandel advies op. Daarna kan je rustig er over na denken of je de door ons geadviseerde behandeling wilt gaan doen. Of dat je er nog een nachtje over wilt gaan slapen.

Gezondheidsverklaring Permanente make-up:

Wanneer je al zeker weet dat je je wenkbrauwen of eyeliners wilt laten zetten. Vul dan vooraf een gezondheidsverklaring in. Een gezondheidsverklaring is bij onze PMU Assen behandeling verplicht namens de GGD. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van suikerziekte of een auto-immuunziekte, dan verzoeken we je contact op te nemen met je huisarts/ specialist en deze een goedkeuring te vragen voor een Permanente make-up behandeling. 

Stap 2: Permanente make-up Assen behandeling/wenkbrauwen

In de salon worden als eerste de wenkbrauwen goed bekeken en samen wordt de vorm gekozen.

Afhankelijk van de wensen van de cliënt en de eigen haardikte wordt de naaldmodule en kleur van het pigment bepaalt, hierna tekenen we de wenkbrauwen oppervlakkig.

Vaak worden de wenkbrauwen eerst nog iets bij geëpileerd

Bij de pmu behandeling van de wenkbrauwen wordt de flinterdunne, steriele naald, daarna vlak onder de opperhuid ingezet en worden de haartjes 1 voor 1 in de wenkbrauw gezet of kleuren we een mooie schaduw middels een andere naald (Ombre techniek).

Hairstroke techniek en Ombre techniek wenkbrauwen

De methode die Pure Beautycare bij de wenkbrauwen gebruikt is de Hairstroke techniek (haartjestechniek) en de Ombre techniek (= schaduwtechniek, poedereffect). Deze technieken zijn niet alleen geschikt voor het corrigeren van de open of dunne wenkbrauwen maar deze technieken kunnen ook bij wenkbrauwen die een gedeelte missen door bijvoorbeeld een litteken. Het geeft een heel natuurlijk herstellend effect.

Stap 2: Permanente make-up Drenthe hoe gaat onze behandeling voor eyeliners

Als eerste wordt er goed gekeken naar de oogvorm.

Afhankelijk van de wensen van de cliënt wordt de naalddikte en de kleur van het pigment bepaalt. Dit is uiteraard afhankelijk hoe breed de eyeliners gezet worden.

Bij de pmu van de eyeliners wordt de steriele naald daarna vlak onder de opperhuid ingezet en wordt de eyeliner langzaam opgebouwd naar een mooie strakke lijn. De eyeliners worden als eerste boven gezet en daarna (indien gewenst) de onderkant.

Stap 3: Nazorginstructies voor Permanente make-up

De genezingstijd van Permanente make-up Assen bedraagt gemiddeld ongeveer een kleine week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van pmu absoluut noodzakelijk.

Na het aanbrengen van pmu adviseren we er 1 dag niks op aan te brengen. Je krijgt van ons een herstellende zalf mee die na 24 uur ’s morgens en ’s avonds licht mag worden aangebracht. Niet te veel want dan zal het pigment oplossen en bij het vergeten van de zalf kan het zijn dat de korstjes het pigment mee eraf halen. Dus weinig gebruiken en eventueel na deppen met een tissue.

Je krijgt na het aanbrengen van de PMU een formulier mee naar huis met nazorginstructies/ tip

Stap 4: Nazorginstructies voor Permanente make-up

Na een behandeling is de kleur een stuk donkerder dan deze uiteindelijk wordt. Het lichaam stoot het pigment voor een deel af en de kleur loopt vaak 30- 50% terug. Dit is mede afhankelijk van het genezingsproces van de huid, maar ook aan hoe je hier zelf mee omgaat.

Het beste is om:

  • water / vocht,
  • make-up,
  • zon,
  • chloor,
  • sauna,
  • peeling en
  • peuteren te vermijden.

De eerste 5 dagen na de behandeling lijkt de kleur donkerder dan dat de kleur uiteindelijk wordt.

Na ongeveer 3 a 4 weken kom je terug voor een nabehandeling. Deze nabehandeling zal minder lang duren maar gaat in principe net zo als de 1e behandeling. Waarbij eventuele kleine kleur/ vormcorrecties worden toegepast.

Verschil Permanente make-up Assen t.o.v. een Tatoeage
  • Permanente make-up Assen wordt net onder de opperhuid, in de bovenlaag van de lederhuid aangebracht. De korrelgrootte van pmu is groter dan die van tatoeages.
  • Tatoeages worden in de onderhuid aangebracht. Dat is een stuk dieper als bij permanente make-up en dat is ook de reden waarom een tatoeage veel beter blijft zitten.

Een tattoo heeft een ander doel dan onze pmu. Een tattoo is meestal een sieraad die gezien mag worden terwijl pmu als versterking van de natuurlijke contouren gedragen wordt en vaak niet opvalt.

In het gezicht mag het pigment niet diep worden ingezet omdat zich hier zenuwen, bloedvaten en spieren bevinden, waardoor het pigment kan gaan uitlopen.

Kleurpigmenten van de permanente make-up

Bij Pure Beautycare gebruiken we de pigmenten van Langmair. Deze pigmenten zijn steriel, zijn goed gekeurd door de GGD en voldoen aan de EU eisen. Alle pigmenten zijn Nikkel en Chroom vrij en bevatten geen emulgatoren of conserveringsmiddelen.  Ze zijn Hypoallergeen en dermatologisch getest en niet schadelijk voor de gezondheid.

Langmair pigmenten zijn kleurecht en zullen niet verkleuren als zij worden blootgesteld aan daglicht of veranderen door de zuurgraad van de huid. PMU is dus veilig voor je huid.

We bepalen de kleur van het pigment door rekening te houden met: de keur van de huid, ogen, haren en natuurlijk met de wensen van de klant.

Hoeveel behandelingen zijn nodig bij Permanente make-up

Meestal zijn 2 behandelingen nodig, maar soms ook 3.

Na de 1e  behandeling verlies je 30 tot 50 % van de kleur, waardoor het noodzakelijk is om nog voor een nabehandeling langs te komen.

Hoe lang blijft Permanente make-up Assen zitten

Gemiddeld blijft permanente make-up 2 tot 5 jaar zitten. De pigmentatie vervaagt langzaam. Immers alle kleuren worden in de loop van tijd lichter.

Wij adviseren pmu ieder jaar op te frissen om het mooi te behouden. Maar je kan natuurlijk ook zelf kijken wanneer jij het weer nodig vindt.

Ik ben op zoek naar: