Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Acne Behandeling Assen

De Acne behandeling Assen

De acne behandeling van Pure Beautycare gaat een van de vervelendste huidproblemen tegen, waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad in zijn/haar jeugd : (jeugd)puistjes (acne) of mee-eters. Wanneer je hier last van hebt, ben je bij ons aan het goede adres! Wij zijn namelijk echt gespecialiseerd in acne.

Vergoeding Zorgverzekeraar mogelijk – Acne behandeling Jongeren

Acne behandeling voor jongeren in Assen kan bij Pure Beautycare worden vergoed door jouw zorgverzekeraar; vraag je zorgverzekeraar naar jouw vergoedingsmogelijkheden! (hoeveel vergoeding heb jij in je pakket hiervoor staan).

Hoe kunnen puistjes / acne ontstaan?

Door te veel dode huidcellen en daardoor afsluiting van de uitvoergang van de talgklier

 1. Verhoogde talgklierwerking
 2. Micro-organismen
 3. Hormonen / menstruatie / zwangerschap
 4. Erfelijke factoren
 5. Voeding
 6. Stress
 7. Mechanische factoren (druk en wrijving; bv. druk van een helm, randje slip)
 8. Chemische producten (bv. olie, chloor)
 9. Roken
Wat zijn acne micro-organismen?

Op onze huid leven verschillende bacteriën, zo ook de Propion bacterie acne. Dit is een bacterie die bij voorkeur diep in de talgklier leeft en waar weinig zuurstof aanwezig is. Hij produceert het enzym lipase waarmee hij in staat is triglyceriden te splitsen in glycerol en vetzuren.
Het glycerol gebruikt hij als koolstofbron voor zijn groei. De vetzuren zijn afvalproducten die met de talg mee naar de huidoppervlak worden vervoerd spelen een rol als zuurmantel. Bij afsluiting van de talgklier kunnen de vrije vetzuren niet via de huid worden afgevoerd en daardoor raken de talgwanden geïrriteerd waardoor er ontstekingsverschijnselen (de rode, pijnlijke knobbels) ontstaan.
Wanneer de Staphylococcus epidermis (ander soort bacterie) in de haarfollikel terecht komt, ontstaan de gele koppen. Zij veroorzaken een bacteriële ontsteking met pusvorming.

Hormonen

Hormonen hebben een grote invloed op acne, vooral de mannelijke (Androgene) hormonen bv. Testosteron. Zij zorgen o.a. voor het indikken van het talg en de sterke verhoorning in de talgklier. Progesteron is bij vrouwen de boosdoener.
Kenmerken acne, en hoe helpt Acne behandeling Drenthe voor jouw huid.
Je treft acne het meeste aan op het gezicht, de hals, borst/ decolleté en de rug. Zowel vrouwen als mannen krijgen in hun puberteit last van acne, zelfs op latere leeftijd kan men nog acne krijgen. Bij vrouwen is het dan aan te raden om hun hormoonspiegel na te laten kijken, wellicht zijn er te veel mannelijke hormonen (androgenen) in het bloed. Ook is het aan te raden indien men rookt, om hiermee te stoppen (stoppen met roken vermindert acne).
Acne bestaat meestal uit: mee-eters, rode ontstekingen (papels), gele puisten (pustels), verdikte hoornlaag (te veel dode huidcellen) cysten en abcessen.
Er zijn 2 soorten mee-eters: Zwarte of open mee-eters noemen we : blackheads, witte of gesloten mee-eters noemen we whiteheads.

Acne_voor
Voor
Na
Hoe kom ik van mijn acne af?

Door niet al te agressieve producten te gebruiken (bv. clearasil). Deze producten werken sterk ontvettend en de huid reageert hier juist sterker op en gaat nog meer talg aanmaken. Door niet te veel in de zon te liggen, hierdoor wordt de huid nl. dikker waardoor de acne juist verergert.
Stap 1. Maak een afspraak bij Pure Beautycare voor een vrijblijvende huidanalyse / intakegesprek
Stap 2. Volg het behandelplan / productadvies
Stap 3. Volg de voedingsadviezen /voedingssupplementen
Stap 4. Neem voldoende nachtrust
Stap 5. Gebruik Lycogel i.p.v. afsluitende make up (verstopt poriën)

Hoeveel acne behandelingen heb ik nodig om definitief van mijn acne af te komen?

Helaas kunnen wij nooit van te voren exact vertellen hoeveel behandelingen er bij jouw nodig zijn om definitief van acne af te komen. Dat ligt nl. aan een heleboel factoren. Aan de hand van een grondige huidanalyse tijdens een geheel vrijblijvend en kosteloos intake gesprek kunnen wij jou hier beter een antwoord op geven. Thuisverzorging na de behandeling is van essentieel belang voor een optimaal en blijvend resultaat.

Thuisverzorging acne behandeling

Belangrijk is dus dat je je huid op de juiste wijze reinigt en regelmatig de dode huidcellen verwijderd (d.m.v. peeling, lysing). Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke acnesoort je hebt en welke behandeling geschikt is voor jouw huid. We maken met Acne behandeling Drenthe voor jouw huid een speciaal behandelplan op maat en je krijgt diverse tips mee zodat jouw Acne .. snel Passé is.

Behandeltip Acne:
 1. Peeling (Dermaquest, Cosmedix, Éminence)
 2. Weg Huidprobleem behandeling
 3. Acne oplossing (basis)
 4. Voedingssupplementen (SCKIN)
 5. Lycogel
Acne littekens

Soms is de verleiding te groot om zelf je puistjes te lijf te gaan of er aan te gaan krabben. Helaas ontstaan er dan vaak littekens (kleine putjes) of pigmentvlekjes. Ons advies is dan ook : Niet krabben of peuteren!! Dit voorkomt heel veel schade aan jouw huid.
Zitten jouw (acne)littekens er al langer? Dan hebben wij hier diverse behandelingen tegen om de huid weer te herstructureren.

Behandeltip acne littekens:
 1. Microneedle / Dermapen behandeling
 2. Weg Huidprobleem behandeling
 3. Peelings
 4. Microdermabrasie
 5. Voedingssupplmenten (SCKIN)
 6. Lycogel

Kom vrijblijvend langs voor een advies op maat m.b.t onze Acne oplossing Assen.

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.