Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Donkere huid

De donkere huid is een totaal andere huid dan de blanke huid en heeft dus een andere manier van behandeling nodig. De verschillen zitten hem in de huidskleur/pigmentatie, de grote van talg/zweetklieren, littekenvorming etc.
Verschillen tussen de donkere huid en de blanke huid
 • De donkere huid heeft meer pigment dan de blanke huid
 • De donkere huid heeft meer talgklieren en grotere talgklieren en is dus vetter dan de blanke huid
 • In de donkere huid bevinden zich meer oppervlakkige bloedvaten dan in de blanke huid
 • De donkere huid heeft veel minder elastine vezels dan de blanke huid
 • De donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming
 • De donkere huid reageert sneller op externe factoren zoals: temperaturen/ infrarood stralen, wind, luchtvochtigheid etc.
Zijn alle gezichtsbehandelingen ook geschikt voor een donkere huid?

Nee, maar alle gezichtsbehandelingen zijn ook niet goed voor een blanke huid. Een donkere huid heeft een andere aanpak nodig dan een blanke huid. Aangezien de donkere huid erg gevoelig is voor littekenvorming en pigmentvlekken zijn niet alle behandelingen geschikt voor een donkere huid.

Producten voor een donkere huid

Doordat de donkere huid meer talgklieren en grotere talgklieren heeft dan een blanke huid, moeten de producten hier ook op aangepast worden. Ze mogen niet te vet zijn, beter is om meer een product te kiezen die vocht inbrengend is.
Toch is het beter om niet maar alles op een donkere huid uit te proberen. Je kan je veel beter laten adviseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes.
Moet een donkere huid zich in de zon beschermen?
Ook mensen met een donkere huid moeten zich beschermen tegen de zonnestralen, anders kunnen ze zich zelfs verbranden.

Make-up voor de donkere huid:

Voor de donkere huid kunnen we hele andere kleuren gebruiken als bij een blanke huid.
Kies voor foundation liever de Lycogel dan een kleur van een willekeurig merk. Meestal slaat de kleur van de foundation namelijk grijs uit, wat ziekelijk maakt.
Warme tinten zijn erg mooi voor de ogen, lippen en blush, afhankelijk welke pigmentkleur iemand heeft.
Voor make-up tips voor een donkere huid kun je het beste een afspraak maken met onze visagiste. Zij adviseert u welke kleuren jou mooi staan en hoe je deze het mooiste kunt aanbrengen.

Behandeltip donkere huid:
 1. Gezichtsbehandeling op maat (Cosmedix, Dermaquest, Éminence)
 2. Hydradermie behandeling (Guinot)
 3. Weg Huidprobleem behandeling
 4. Mesotherapie
 5. Voedingssupplementen (SCKIN)
Dermatosis Papulosa nigra

Deze kleine donkerbruin tot zwart gekleurde goedaardige tumortjes komen voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. De afwijking komt met name voor in het gelaat en op de hals en geeft vooral cosmetische klachten. De aandoening behoort tot de normale fysiologische veranderingen van de huid en komen met name op oudere leeftijd voor. Deze huidoneffenheden zijn goed te verwijderen met elektrocoagulatie. Met een hete dunne naald worden ze weggebrand, waarna een klein korstje kan ontstaan, dat na ongeveer een week zal verdwijnen. Bij een groot aantal tumortjes kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/ genezen. Je kan deze kleine, goedaardige tumortjes bij Pure Beautycare laten weghalen.

donkere-huid

NB: Omdat de te behandelen huid en de dermatosis papulosa nigra beide veel pigment bevatten, bestaat er een kleine kans dat er na de behandeling een licht vlekje te zien is. Dit kan een paar weken aanhouden, maar verdwijnt meestal.

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.