Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Couperose Behandeling Assen

Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.
couperose
Hoe ontstaat couperose?

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Roken vernauwd het vasculaire netwerk (verergert couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe teint.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:
  • Roken
  • Te heet douchen / baden / stomen
  • Te scherpe kruiden eten
  • Alcohol
  • Hormoonveranderingen
  • Sauna
  • Zon
  • Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters
Hoe kom ik van mijn couperose af / Wat is de beste couperose behandeling?

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Wij gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de couperose behandeling Assen niets aan de huid te doen.

Is een couperose behandeling pijnlijk?

Je voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voel je iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen van couperose is zeker zeer goed te doen.

Hoeveel couperose behandelingen heb ik nodig om van mijn couperose af te komen?

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandelt moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen /  te genezen. Wanneer je heel veel last hebt van couperose kun je beter eerst voor een intakegesprek langskomen of kiezen voor een laserbehandeling.

Wat kan ik zelf thuis doen om couperose te voorkomen?

Wij hebben een aantal hele goede producten die couperose kunnen voorkomen, beschermen en camoufleren. Daarnaast kun je heel goed met de hierboven genoemde beïnvloedbare factoren rekening houden. Pure Beautycare heeft ter voorkoming van couperose een speciale voedingssupplementenlijn in huis. Laat je hierover informeren.

Behandeltips om couperose te voorkomen:

Zie ook: Spinnaevi (dit is ook een vorm van couperose, maar dan in de vorm van een spinnetje). Met couperose behandeling Assen kunnen we dit ook verwijderen.

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.