Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Scheerproblemen

Ontstaan na het scheren vaak rode bultjes, rode vlekjes en brandt de huid daarna erg?Laat je dan adviseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes van Pure Beautycare Assen. Met al meer dan 25 jaar ervaring adviseren wij mannen en vrouwen die scheerproblemen hebben of een andere huidindicatie willen aanpakken.
Wat is beter: nat scheren of droog scheren?
De een geeft zijn/haar voorkeur aan droog scheren met een scheerapparaat en de ander aan nat scheren met een wegwerpmesje. Maar wat is nu eigenlijk het beste? Het beste is om je huid nat te scheren; je huid wordt gladder en heeft minder kans op irritaties.
Advies voor nat scheren
Wanneer jouw voorkeur naar nat scheren uitgaat, kun je je gezicht het beste eerst reinigen met een wasgel / reinigingmik en daarna de baardgroei wegscheren. Het beste is als je dit tijdens of na het douchen doet, omdat de huid dan schoon en warm is, zodat het scheermes gemakkelijker over je huid glijdt. Na het scheren kun je dan jouw verzorgende producten aanbrengen. Vervang regelmatig de oude scheermes!
Advies voor droog scheren
Elektrisch scheren veroorzaakt scheerstof. Dit stof blijft na het scheren op de huid achter. Reinig je huid daarom nadat je je hebt geschoren. Zo voorkom je huidirritaties en wordt de aftershavebalsem beter opgenomen. Reinig en desinfecteer regelmatig de scheerkop!
Na het scheren heb ik een branderig gevoel en rode vlekken:
Breng voordat je je scheert een paar druppels scheerolie aan of onze multi use olie (Botanical Beauty). Daarna breng je je scheerschuim erover aan en laat dit even inwerken. Wanneer je je elektrisch scheert, dan kun je na het aanbrengen van een paar druppels scheerolie je meteen scheren. Scheer altijd eerst met de haargroeirichting mee (en daarna evt. tegen de haargroeirichting in.) Gebruik heet, stromend water om het mesje (bij nat scheren) tussentijds schoon te maken. Gebruik na het scheren in plaats van een aftershave een aftershave balsem.
Rode bultjes/ ingegroeide haren in halsstreek:
Waarschijnlijk draag je vaak overhemden. De boorden van de kraag schuren tegen de huid aan en de haartjes die er net door willen komen raken geïrriteerd.
Advies ingegroeide haren:
Gebruik 2 x per week een gezichtspeeling zodat de haartjes gemakkelijker door de huid heen kunnen groeien en niet ontstoken raken.
Behandeltip Scheerproblemen:
Heb je nog vragen?
Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.