Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Rimpels

Op jonge leeftijd is onze huid stevig, soepel, elastisch zonder rimpels. Het collageennetwerk is dan nog intact. Naar mate de jaren volgen verzwakt dit netwerk en verliest de huid haar spankracht.
De eerste tekenen van veroudering komen; kleine lijntjes rond de ogen en later volgen andere rimpels.
Goed om je af te vragen is: Of de eerste rimpels wel echte rimpels zijn? Heel vaak zijn het namelijk geen rimpels maar heeft je huid een vochttekort.

Je hebt 2 soorten rimpels:

1. Door huidveroudering (rimpels rond mond etc.) dit noemen we statische rimpels en
2. Door gelaatsuitdrukkingen / mimiek (lachen, fronzen etc.) dit noemen we mimische of dynamische rimpels

Hoe ontstaat een rimpel?

In onze huid bevindt zich collageen bindweefsel en elastine vezels die voor de stevigheid in onze huid zorgen. Wanneer dit samen met het aantal bloedvaten en talgklieren afneemt, ontstaan er ruimte in de huid. De elasticiteit gaat eruit waardoor rimpels ontstaan.
Rimpels ontstaan op plaatsen waar onze mimiek het sterkste is (bv. rondom ogen en mond en bij het fronzen van onze wenkbrauwen).  Wanneer iemand veel van de zon genoten heeft, ontstaan rimpels ook op andere plaatsen. Je krijgt dan als het ware een huidveldjesstructuur.

In de overgang verlaat het vrouwelijk hormoon ”oestrogeen” ons, waardoor de huid nog droger en dunner wordt en je dus nog meer kans hebt op rimpels en vouwen/ plooien.

Vergelijk een cel met een druif. Als we jong zijn zit de cel vol vruchtvlees en is deze rond. Als we ouder worden in combinatie met misschien veel zon is deze druif langzaam in een rozijn aan het veranderen. Het vruchtvlees is ingedikt en de ronde structuur is verschrompeld. Laten we zeggen het jonge perzikhuidje is veranderd in een ouder rozijnhuid; met volop rimpels.
Dit willen we natuurlijk niet en daarom biedt Pure Beautycare je meerdere mogelijkheden om je huid weer in topconditie te krijgen en de leeftijd van de huid te veranderen!

Weg met rimpels

Zo hebben wij oa: de Microdermabrasie behandeling en de 5 in 1 Superbehandeling. Dit zijn effectieve behandelingen die de collageenproductie stimuleren waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken en de huid verstevigen.

Daarnaast zijn Microneedling/ Dermapenbehandeling en een Mesotherapie kuur (met en zonder naald) maar ook diverse peelings (Cosmedix, Dermaquest, Éminence) effectieve aanraders om je huid te verjongen.

Behandeltip rimpels bestrijden:
  1. Microneedling / Dermapen behandeling
  2. Micro/ Mesotherapie
  3. Gezichtsbehandeling op maat
  4. 5 in 1 Super behandeling
  5. Microdermabrasie
  6. Collageenscan / Medische Huidscan
  7. Voedingssupplementen (SCKIN)

Zie ook: huidverouderinghuidverslappingrijpere huid

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.

Doordat de Glasvezelkabel is geraakt bij werkzaamheden in het centrum zijn wij momenteel alleen per e-mail bereikbaar.