Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Bloedblaasjes verwijderen

Wat zijn Bloedblaasjes?

Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien: kleine rode blaartjes op de rug, buik, decolleté, gezicht, maar je kunt ze overal op je lichaam tegenkomen. Bloedblaasjes zijn voor sommige mensen cosmetisch storend, maar ze zijn onschuldig.

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

De oorzaak hoe bloedblaasjes kunnen ontstaan is niet bekend. Vaak ontstaan ze spontaan, door stress of bij zwangerschap.

Hoe kunnen bloedblaasjes verwijderd worden?

Met een speciaal apparaat coaguleren wij deze rode blaasjes, eigenlijk wordt het blaasje van binnenuit gestold, waarna het lichaam zelf het stolsel oplost en het bloedblaasje verleden tijd is.

Is een behandeling om bloedblaasjes te verwijderen pijnlijk ?

De behandeling is niet pijnlijk maar je voelt wel een tinteling tijdens de behandeling. Na 1 dag krijg je een korstje op de plaats waar het bloedblaasje zat en na 5 tot 7 dagen valt het korstje eraf en is jouw bloedblaasje verdwenen. Meerdere bloedblaasje tegelijk behandelen is prima mogelijk.

Kan ik zelf iets doen om bloedblaasjes te voorkomen?

Wij hebben geen speciaal advies voor jou om bloedblaasjes te voorkomen. Bloedverdunners verhogen wel de kans op bloedblaasjes dus ons advies: gebruik bloedverdunners alleen als het echt noodzakelijk is en voorkom zo het ontstaan van bloedblaasjes.

Kan een bloedblaasje na een behandeling terugkomen?

Soms kan het zijn, dat het bloedblaasje vrij groot is en deze niet in 1 behandeling geheel weg is.

Wij adviseren u dan om na 2 weken weer contact op te nemen met ons en zullen dan de rest van jouw bloedblaasje verwijderen.

Zijn bloedblaasjes besmettelijk?

Vaak zie je meerdere bloedblaasje op 1 plek. Kan het zijn dat bloedblaasje besmettelijk zijn? Bloedblaasjes zijn niet besmettelijk.

Nabehandeling bloedblaasjes:

Belangrijk is dat je na de verwijdering van een bloedblaasje je huid niet gaat scrubben of je huid met te agressieve producten behandeld.

Bescherm het behandelde plekje goed tegen de zon, met bv. een Sun block! Zo voorkom je kleurverandering/ pigmentatie.

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.