Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Geïrriteerde huid

Hoe ontstaat een geïrriteerde huid?

Een geïrriteerde huid kan ontstaan wanneer je een bepaald product hebt gebruikt (cosmetica, parfum, bodylotion, douchegel, shampoo etc.) waarop je huid reageert. Soms ontstaat er een spontane reactie, maar de reactie kan ook ontstaan als je het product al jarenlang gebruikt.

Kenmerken geïrriteerde huid
  • Rode vlekken
  • Bultjes
  • Schilfers
  • Jeuk
  • Rode huid
  • Rode ogen
  • Branderige of schrale huid

In onze salon merken we dat steeds meer mensen een product gebruiken die niet bij zijn of haar huidtype past. De huid wordt snel rood, is overgevoelig en raakt steeds geïrriteerder bij langdurig wisseling van producten. Een geïrriteerde huid kan overgaan in een allergische huid.
Wees hiermee voorzichtig. Een product wat past bij je type huid is van groot belang.
In onze huidverbeterende lijnen hebben wij voor de geïrriteerde/ allergische huid speciale producten die de huid kalmeert & versterkt, zodat je huid weer snel in balans komt en bv. een hormoonzalf snel verleden tijd wordt!

Wat kan ik doen om een geïrriteerde huid te voorkomen

Door de stoffen waar je overgevoelig voor bent te vermijden. En goede thuisverzorgingsproducten te gebruiken die de huid kalmeren en niet activeren. Van binnenuit voedingssupplementen te gebruiken die de huid in balans brengen. Immers je bent wat je eet. Ook zou je bij een bioresonantie therapeut kunnen laten meten waarvoor je overgevoelig bent.

Kan een geïrriteerde huid erfelijk zijn?

Voor zover ons bekend is is een geïrriteerde huid niet erfelijk.

Wat voor producten kun je bij een geïrriteerde huid beter niet gebruiken?

Veel huiden reageren op minerale vetten (mineral oil, paraffinum liquidum, petroleum), lanoline (wolvet), parfum, kleurstoffen en sommige zelfs zonder conserveringsmiddelen (parabenen). Zo kan het uiteraard ook mogelijk zijn dat je een allergische reactie krijgt door metalen, pollen, antibiotica, voeding, natuurvezels, wasmiddelen, shampoos etc.
Graag adviseren wij aan jouw huid ons beste huidverbeterende medicijn, zodat je huid opnieuw gaat stralen!

Behandeltip geïrriteerde huid

Zie ook gevoelige huid

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.