Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Grove poriën

De een heeft alleen grove poriën op de kin en de neus, de ander over het hele gezicht. Onze poriestructuur bepaald voor een groot deel welk huidtype we hebben. Zo heeft een droge huid weinig tot geen poriën, een gecombineerde huid heeft ze op het voorhoofd, neus en kin grove poriën (T-zone) en bij de vette huid heeft het hele gezicht grove poriën.

Wat zijn grove poriën?

Grove poriën zijn kleine openingen in de huid die zichtbaar zijn.

Hoe ontstaan grove poriën?

We hebben onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de poriën dus wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg. Dit vinden we vaak niet mooi en daarom zijn er diverse behandelingen mogelijk om de grove poriën te verfijnen.

Wat is talg?

Talg is een vetachtige stof die door de talgklieren gemaakt worden.
Talg bestaat uit: Vetzuren, vetalcoholen en dode huidcellen.

De functie van talg is:

Onze huid en haren soepel te houden
Onze huid tegen bacteriën en schimmels te beschermen
Onze huid te beschermen tegen weersinvloeden en uitdroging

Wat kan ik doen om grove poriën te voorkomen?

Belangrijk voor thuis is dat je je huid goed reinigt. Zowel ’s morgens als ’s avonds is het erg belangrijk je huid te reinigen d.m.v. : een reinigingsmilk of wasgel en adstringerende lotion. Daarnaast is het net zo belangrijk om je huid een dieptereiniging d.m.v. een peeling en/ of een gezichtsmasker te geven (2x per week).

Vele mensen maken de fout om alleen de huid te reinigen en daarna geen verzorgende producten aan te brengen. Wanneer je geen verzorging na het reinigen aanbrengt denkt de huid dat hij te droog is en maakt deze nog meer talg aan waardoor de grove poriën niet kleiner worden. De ingrediënten in de verzorging zorgen er juist voor dat het talg geremd wordt en de grove poriën verminderen.
Gebruik liever geen producten die de huid ineens te sterk laten uitdrogen, dit stimuleert juist de talgproductie, waardoor je huid nog vetter wordt!

Behandeltip grove poriën:

Zie ook: vette huid

Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.