Logo_Horizontaal_2019_PB

Pure Beautycare

Droge huid behandeling

Kenmerken droge huid

Heb je het gevoel dat je de hele dag moet smeren, dat je huid kriebelt, schilfert en er mat uitziet en trekkerig aanvoelt? Hoog waarschijnlijk heb je dan een droge huid. Deze huid kenmerkt zich door hele fijne poriën, schilfers en heeft geen natuurlijke glans op het gelaat.

Hoe kan ik een droge huid voorkomen?

Door goede huidverzorgingsproducten te gebruiken die op jouw huid zijn afgestemd voor zowel uw gezicht als lichaam. En daarnaast door een speciale schoonheidsbehandeling te ondergaan zodat je huid niet meer kriebelt, trekt of schilfert.

Heel vaak denken mensen dat ze een droge huid hebben, echter in de salon blijkt dat de huid niet droog is maar vochtarm.
Door zelf in de winkel op onderzoek uit te gaan, kom je 9 van de 10 keer met een product thuis, die net niet helemaal het resultaat geeft dan werd beweerd.

Laat je huid daarom eens analyseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes. Zo weet je of je een droge huid hebt , maar misschien heb je wel een vochtarme of vette huid? Wij hebben hier speciaal apparatuur voor, waarmee wij met speciaal licht precies je huidzones in kaart kunnen brengen en de vochtgehalte kunnen opmeten

Welke huidverzorgingsproducten zijn goed als een droge huid behandeling?

Allereerst moet je geen producten op zeepbasis gebruiken. Deze producten drogen je huid nog meer uit. Gebruik een mild product  zoals een reinigingsolie of milk en -lotion (voor je gezicht) en een douchegel die een neutrale pH-waarde (voor je lichaam) heeft.

Daarnaast adviseren wij je een peeling te gebruiken om de schilfertjes van de huid af te scrubben, waardoor de producten die je daarna aanbrengt nog beter en dieper door de huid kunnen worden opgenomen.
Zowel de producten voor het gezicht als lichaam moeten niet alleen uit vocht inbrengende bestanddelen bestaan. Ze moeten daarnaast ook een voedende werking hebben, zodat je huid beschermd wordt tegen weersinvloeden en weer snel in balans komt.

Ook heeft Pure Beautycare voedingssupplementen die je droge huid van binnenuit aanpakken.

Als aanvulling op je normale voeding adviseren wij jou onze voedingssupplementen erbij te slikken. Een mooie, stalende huid komt van binnen en van buiten!

Kan mijn huid ook veranderen in een droge huid?

Wanneer we ouder worden kan onze huid zeker veranderen in een droge huid. Een vrouw haar huid wordt tijdens de overgang dunner en droger door het verlies van het vrouwelijk hormoon: Oestrogeen.
Er zijn ook veel mensen die hun huid als droog ervaren, maar toch een vette huid hebben. Ook hier geldt dat het gevoel soms droog is maar qua vetgehalte en poriegrootte de huid niet in het vakje van een droge huid horen. De huid is in plaats van droog : vochtarm en vet.

Wat gebeurt er als ik mijn droge huid niet goed verzorg?

Als je huid erg droog en schilferig is en je gebruikt nooit een dag- of nachtcrème, dan kan je huid zo intens droog worden dat deze allereerst erg gevoelig wordt en daarna zelfs in een huid met eczeemplekken kan veranderen. De huid kan op een gegeven moment niks meer verdragen doordat de huidbarrière beschadigd is.

Behandeltip droge huid
  1. Gezichtsbehandeling op maat (Emotion, Éminence, Botanical Beauty)
  2. Hydradermie behandeling (Guinot)
  3. Weg Huidprobleem behandeling
  4. Mesotherapie
  5. Voedingssupplementen (SCKIN)
Heb je nog vragen?

Dan nodigen wij jou van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.